Home / Brummen-Regiobode / Tien verenigingen uit Brummen doen mee aan Grote Clubactie

Tien verenigingen uit Brummen doen mee aan Grote Clubactie

BRUMMEN – Vanaf 19 september zijn tien verenigingen uit Brummen gestart met loten verkopen voor hun club via de Grote Clubactie. Dit zijn Sportclub Brummen, Volleybalvereniging Spiker, Voetbalvereniging Oeken, Handbalvereniging Brummen, Dartvereniging Brummen,Stichting Kegelsport Brummen, Badmintonvereniging ‘t Pluumpje, SV Eerbeekse Boys, Zwemsportvereniging De Spreng en Eerbeekse Tafeltennis Vereniging (ETTV).

Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort.
Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.
Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 80 procent naar de clubkas.

Lees ook

Chris Wolters Vrijwilliger van het jaar 2020

KLARENBEEK – Het bestuur van Klarenbeeks Belang heeft op maandag 19 april de uitreiking van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.