Home / Alle-Regiobode / Lezing Gerd Renshof over schildertechniek Jan Mankes

Lezing Gerd Renshof over schildertechniek Jan Mankes

EERBEEK – Kunstenaar Gerd Renshof verzorgt vrijdag 16 oktober een lezing over realistische olieverftechnieken. Via onderwerpen als materiaalkennis, perspectieftechnieken en lijnenspel, werkt hij toe naar de schildertechniek van Jan Mankes.

De schilder Jan Mankes (1889 – 1920) heeft prachtig werk gemaakt, meestal klein van formaat maar groot in de indruk die het maakt. Gerd Renshof is zelf kunstschilder en heeft zich gespecialiseerd in zeventiende-eeuwse schildertechnieken. Hij heeft de manier van werken van Jan Mankes geanalyseerd en zelfs een reconstructie gemaakt van Mankes’ schilderij Witte Haan.
In 2020 is het een eeuw geleden dat Jan Mankes overleed. Hij woonde de laatste jaren van zijn leven in Eerbeek. Er zijn door Stichting 100 jaar Jan Mankes allerlei activiteiten ontplooid om dit te gedenken. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.100jaarjanmankes.nl.

De lezing vindt plaats in het Pater Dekkershuis aan de Lorentzstraat 20 in Eerbeek en begint om 19.30 uur. De zaal is ruim en goed geventileerd, de zitplaatsen hebben anderhalve meter tussenruimte. Er is plek voor maximaal dertig mensen. Een plekje reserveren is verplicht en kan via de webshop van bibliotheek Brummen Voorst op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. De entree bedraagt 15 euro, inclusief twee consumpties. Mocht de avond snel uitverkocht raken, dan wordt de lezing herhaald op vrijdag 30 oktober, zelfde plaats, zelfde tijd.

Afbeelding: Lepelrek, Gerd Renshof, olieverf op paneel

Lees ook

Twaalf jaar cel voor doden Eerbeekse Marjolein

EERBEEK – De rechtbank van Zutphen heeft een 30-jarige man uit Rheden veroordeeld voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.