Bronckhorst zoekt vrijwilliger van het jaar

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is op zoek naar de nieuwe vrijwilliger van het jaar. Juist in deze coronatijd zijn mensen die klaarstaan voor een ander onmisbaar en dat wil de gemeente benadrukken. Vrijwilligers kunnen nog tot en met 30 november worden aangemeld.

“Er zijn in de hele gemeente ontzettend veel goede vrijwilligersinitiatieven. Elke vrijwilliger is belangrijk en de benoeming is zodoende een symbolische prijs, de verkozen vrijwilligers representeren alle vrijwilligers”, aldus wethouder Evert Blaauw. Met de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar laat de gemeente haar grote waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. “Vrijwilligerswerk is van groot belang voor veel mensen in onze gemeente.”
Tot en met 30 november kunnen vrijwilligers worden aangemeld. Een jury selecteert drie genomineerden en kiest hieruit een winnaar. Daarbij wordt gelet op de werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari.
Er is een aantal voorwaarden verbonden aan aanmelden. Vrijwilligers moeten actief zijn in georganiseerd verband, bijvoorbeeld bij stichtingen of verenigingen, bij professionele organisaties of bij religieuze organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke ondersteuning. Dit kunnen ook inwoners van andere gemeenten zijn die in Bronckhorst vrijwilligerswerk doen.
Individueel vrijwilligerswerk, zoals mantelzorg, komt niet in aanmerking, maar de overkoepelende organisaties, die zich bijvoorbeeld inzetten voor mantelzorgers, weer wel. Vrijwilligerswerk op het gebied van politiek komt niet in aanmerking. Personen die in het verleden een Koninklijke onderscheiding of het ereburgerschap hebben ontvangen, kunnen niet meedingen naar de titel.
Aanmelden van een vrijwilliger of vrijwilligersgroep kan via www.bronckhorst.nl/vrijwilliger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.