Home / Doesburg-Regiobode / Bladkorven in Bronckhorst

Bladkorven in Bronckhorst

GEM. BRONCKHORST – Inwoners van Bronckhorst kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van de bladkorven. Op 200 plaatsen in nagenoeg alle kernen en buurtschappen van de gemeente staan weer de speciale, tijdelijke korven. Hier kunnen Bronckhorsters het bladafval uit de tuin gratis naartoe brengen. De gemeente leegt de korven wekelijks en haalt ze na de bladperiode (de week voor Kerst) weer weg.
Voor het gebruik van de korven geldt een aantal spelregels. Ze zijn alleen bedoeld voor bladafval, dus er horen geen plastic of papieren zakken in. Ook ander tuinafval, zoals grasmaaisel of afstervend loof, hoort niet in de korven thuis. Wanneer de gemeente die zaken regelmatig aantreft in een bepaalde bladkorf, haalt ze de korf op deze plek weg. Naast de bladkorven kunnen inwoners ook jaarlijks 500 kg groenafval gratis naar de afvalbrengpunten in Doetinchem of Zutphen brengen, op vertoon van hun afvalpas. Een locatie-overzicht van de bladkorven staat op www.bronckhorst.nl/bladkorven.

Lees ook

Veteranendag in Gasthuiskerk Doesburg

DOESBURG – Op zaterdag 19 juni speelt Loulou Rhemrev om 13.00 uur haar succesvolle voorstelling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.