Home / Brummen-Regiobode / Zwerfboekstation de Rietgors zoekt kinderboeken

Zwerfboekstation de Rietgors zoekt kinderboeken

LEUVENHEIM – Op woensdag 30 september is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Hier doet ook kindcentrum de Rietgors in Leuvenheim aan mee. Kinderen worden opgeroepen op deze dag gelezen kinderboeken op de school langs te brengen, zodat ze kunnen gaan zwerven naar nieuwe lezers.

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, dat vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. In een Kinderzwerfboekstation kunnen kinderen hun gelezen boeken langsbrengen. Deze krijgen dan een sticker, waarna andere kinderen ze weer mee kunnen nemen om te lezen en vervolgens weer ergens anders achter te laten. Zo komen zwerfboeken terecht in wachterkamers, hotels, kinderboerderijen of Kinderzwerfboekstations, zoals de Rietgors.
De Rietgors roept kinderen op om hun gelezen boeken woensdag 30 september, de dag dat ook de Kinderboekenweek van start gaat, langs te brengen en uit zwerven te sturen. Tussen 12.30 en 14.00 uur is de StationsChef aanwezig met limonade en wat lekkers.

www.kinderzwerfboek.nl

Lees ook

Oecumenische dienst in Klarenbeek

KLARENBEEK – Op zondag 27 juni wordt in de Protestantse kerk aan de Woudweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.