Home / Brummen-Regiobode / Volop waterpret bij Loenens vakantiespel

Volop waterpret bij Loenens vakantiespel

LOENEN – In menig dorp is het kindervakantiespel door corona afgelast. De werkgroep Kindervakantiespel van Spritshz in Loenen heeft gewikt en gewogen en toch besloten om de kinderen, die al veel moeten missen, een aangepast Vakantiespel 2020 te bieden. Geen twee weken, maar een gezellig weekje volop sport spel en plezier. De Loenense kinderen hebben er vorige week volop van genoten. Het fraaie zomerweer werkte ook volop mee. Elke keer waren er ruim 75 kinderen.

Een hoogtepunt van deze week was dinsdag het waterpretfestijn op het terrein bij De Brink. De leiding had hier een aantal attracties opgesteld. Grote met lucht gevulde kussens, glijbaan en een stormbaan stonden klaar voor de jeugd. De kinderen hebben zich er prima vermaakt. Maar het werd helemaal spannend toen ‘s middags de mannen van de Loenense Vrijwillige brandweer arriveerden met een grote spuitwagen. Grote waterstralen spoten door de lucht. Die waren ook welkom voor de grote buikglijbaan. De brandweermannen hadden er duidelijk zin in om zowel kinderen als leiding verkoeling te bieden met een waternevel. Het was dolle pret voor iedereen.

Maandag werd de week begonnen met een fotopuzzeltocht. In groepjes moesten bekende Loenense plekjes worden opgezocht. ‘s Middags naar de waterval. Hier had de jeugd ook veel plezier met allerlei spelletjes. Woensdag werden de jongens en meisjes naar het zwembad De Schaeck in Twello gebracht. Ook hier was het volop waterplezier. De Loenense jeugd mist volgens de ouders duidelijk het mooie zwembad Molenallee waar de jongens en meisjes bij mooi zomerweer zich prima kunnen vermaken. Helaas, juist nu bij de hete zomer, bleef het bad door de coronamaatregelen gesloten.

Donderdag waren er weer 80 jongens en meisjes bij De Brink om mee te doen aan een vossenjacht. Personen van de leiding waren vermomd als een ander persoon. Wie alle ‘vossen’ had opgespoord en de letters had verzameld kon hiermee een woord maken. De middag werd gevuld met een superzeskamp. In groepen moesten allerlei opdrachten worden uitgevoerd.
Op de laatste dag was het ook weer erg spannend met het Loenens Moordspel dat de leiding had bedacht. De jeugd genoot van dit spel. Met een lekker patatfeestje werd het Loenens vakantiespel 2020 afgesloten. Jesse had dit jaar de leiding. Zo’n twintig jongeren zijn er druk mee geweest. Zij kregen een compliment van de ouders voor de organisatie van deze mooie week. De leiding verwacht dat volgend jaar weer een volledig vakantiespel kan worden gehouden.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Onderzoek UvA en Natuurmonumenten naar effect van droogte op natuur

REGIO – De Universiteit van Amsterdam en Natuurmonumenten doen de komende jaren samen onderzoek naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.