Home / Brummen-Regiobode / Veteranenbegraafplaats bijna klaar

Veteranenbegraafplaats bijna klaar

LOENEN – Het bestuur van Loenen Zonnedorp is op uitnodiging van de Oorlogsgravenstichting op bezoek geweest bij de nieuwe Veteranenbegraafplaats naast het Ereveld aan de Groenendaalseweg.
In september is alles klaar. Het Herdenkings- en Educatiecentrum is vrijwel gereed en het is al goed te zien hoe het gaat worden. Het wordt volgens het bestuur zeer stijlvol en straalt rust uit. Bezoekers kunnen die rust en de omgeving ook ervaren. Loenen Zonnedorp heeft met de Oorlogsgravenstichting afgesproken om twee picknickbankjes te plaatsen bij de twee openingen in de “Loenense” muur, aan de kant van de Vrijenbergspreng. De Oorlogsgravenstichting zal er een tekst bijplaatsen zodat iedereen weet wat en waarom dit op die manier ontworpen is. Het wordt een mooi punt voor fietsers en wandelaars om even uit te blazen. Willem Uiterweerd is al druk bezig met de bankjes en zal binnenkort de picknickbankjes plaatsen.

Lees ook

Tweede editie Human Library online

BRUMMEN – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.