Home / Doesburg-Regiobode / Taalcafé Doesburg weer van start

Taalcafé Doesburg weer van start

DOESBURG – Vanaf 3 oktober van 10.00 tot 11.30 uur kunnen bezoekers elke zaterdag weer terecht in Taalcafé Doesburg. Niet in de bibliotheek aan de grote leestafel, maar in de grote zaal boven van de Buurtacademie, in hetzelfde gebouw aan de Linie. De vrijdagbijeenkomst vervalt, omdat er dan onvoldoende ruimte is om de maatregelen van het RIVM op de juiste wijze op te volgen.
Al bijna drie jaar is Taalcafé Doesburg een welkome ontmoetingsplaats voor allerlei mensen die beter Nederlands willen leren spreken. Het is nog een hele stap voor inwoners met een migratieachtergrond of een taalachterstand om naar het Taalcafé te komen.
Het Taalcafé is een laagdrempelige manier voor anderstaligen om met de Nederlandse taal bezig te zijn. Dit kan als aanvulling op een inburgeringtraject, na afloop van of tijdens de inzet van een Taalmaatje, of ‘gewoon’ voor iedere anderstalige die vaker Nederlands wil spreken. Zo leren zij andere mensen kennen en komen met andere culturen in aanraking. Door de Nederlandse taal beter te leren spreken en lezen, kunnen ze oefenen om wat ze willen zeggen ook te kunnen zeggen.In het Taalcafé wordt onder leiding van Nederlands sprekende vrijwilligers in kleine groepjes in het Nederlands gesproken over allerlei onderwerpen. Dit wordt gedaan met behulp van bijvoorbeeld een foto, een plaatje of er wordt een taalspelletje gedaan.

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.