Home / Doesburg-Regiobode / Student bespeelt Doesburgs carillon

Student bespeelt Doesburgs carillon

DOESBURG – Zaterdag 26 september vindt het tweede concert op het Doesburgs Carillon plaats door één van de bachelor-studenten van de Amersfoortse Beiaardschool, Hans van Heemst (1978). Van Heemst begon zijn muzikale carrière als amateurorganist en ontwikkelde zicht tot kerkorganist van Oude Tonge, Dirksland en Stellendam. In het dagelijks leven is hij docent Frans, maar daarnaast organiseert hij muzikale reizen en goede doelen-concerten. In 2018 is hij begonnen met zijn studie aan de Beiaardschool. Een van zijn vakdocenten is Frans Haagen, stadsbeiaardier van Doesburg.
Zijn concert op het carillon van de toren van de Martinikerk begint om 14.00 uur en staat in het kader van 75 jaar Bevrijding. Hij begint met de Prélude uit een Te Deum van Charpentier, waarvan de herkenbare melodie nog steeds gebruikt wordt bij uitzendingen van de Europese Televisie. Daarnaast klinkt er muziek van componisten als Van Eijck, Telemann, Mendelssohn en Schubert. Tenslotte speelt Hans van Heemst evergreens als 15 Miljoen Mensen van Fluitsma en Van Tijn en het mooie La vie en rose van Edith Piaf. Hij sluit af met een nummer van Louis Armstrong.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.