Home / Brummen-Regiobode / Startzondag bij Protestantse Gemeente Loenen

Startzondag bij Protestantse Gemeente Loenen

LOENEN – Meestal wordt de startzondag van de Protestantse Gemeente Loenen begin september gehouden met een uitgebreid programma. Dit jaar moet er noodgedwongen door de corona op zondag 13 september een bescheiden programma zijn. Er is voor gekozen de startzondag op twee plekken te houden: in de kerk en Jeugdhuis. In het Jeugdhuis begint om 10.00 uur de workshop Boomhackers. Kinderen, jongeren en hun ouders worden hiervoor uitgenodigd. Samen muziek maken, ook al kan men geen noot lezen en heeft men nooit een muziekinstrument aangeraakt.
Om 10.00 uur is de opening door dominee Marcel Oostenbrink. Daarna gaat men muziek maken. Opgeven kan bij Ilja Waszink. De jongeren krijgen eerst een kans, want er is een maximum van dertig personen.
Tegelijkertijd is er in de Protestantse kerk om 10.00 uur een dienst met medewerking van een combo uit de eigen gemeente. In deze dienst gaat dominee Oostenbrink ook voor. Thema van de dienst is: DV, als God het wil, leven in afhankelijkheid. Uit de bijbel wordt Jacobus 4-13-17 gelezen.
Na de kerkdienst is er koffiedrinken. Via de website van de kerk zal in de loop van zondag de dienst ook op film te zien zijn.

Lees ook

Koor Spirit zoekt dirigent

KLARENBEEK – Dirigent Lida Linderhof gaat het Klarenbeekse kerkkoor Spirit verlaten. 25 jaar geleden begon …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.