Home / Nieuws / Rheden deelt weer cheques uit voor Ikbuurtmee

Rheden deelt weer cheques uit voor Ikbuurtmee

DE STEEG – Op vrijdag 4 september valt voor de tweede keer de Ik buurt mee! waardecheque van 7,50 euro bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de mat. De waardecheque die kan worden ingezet voor initiatieven van, voor en door inwoners heeft inmiddels grote bekendheid en wordt al goed gebruikt.

Ondanks dat vorige editie te maken kreeg met de coronacrisis, deed bijna een kwart van alle huishoudens mee. Ze activeerden hun waardecheque, doneerden deze aan een buurtinitiatief of namen zelf deel aan een initiatief. Zo zijn er (natuur)speelplaatsen aangelegd, een flink aantal AED’s geplaatst. Maar ook bloemenperken ingezaaid, verkeersmaatjes Victor Veilig aangeschaft en mezenkasten opgehangen tegen de eikenprocessierups. De Stichting Vrienden van de Oude Jan heeft € 3100 euro opgehaald met behulp van de cheques. Zij wil de historische dr. Fabiuspomp verplaatsen en weer aansluiten en een informatiebord bij de kerk plaatsen.

De tweede ronde loopt van 4 september tot 18 oktober 2020. In deze 6 weken kun je de waardecheque direct doneren of activeren. Als je de waardecheque activeert, blijft deze ook na 18 oktober geldig om aan een buurtinitiatief van je keuze te doneren.

Ikbuurtmee geeft zelf als tip op iets rond Burendag, zaterdag 26 september te organiseren. Activiteiten kun je nu al aanmelden. “Dan heb je als initiatiefnemer ruim de tijd om je acties voor te bereiden en straks zoveel mogelijk waardecheques te verzamelen”, aldus de organisatie.

ikbuurtmee.nl

De Oude Jan is een van de projecten die baat heeft gehad bij Ikbuurtmee.

Lees ook

Volgend jaar Keti Koti in Rheden

GEM. RHEDEN – Op 1 juli wordt Keti Koti gevierd, een Surinaamse feestdag waarop de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.