Home / Doesburg-Regiobode / Poëziemiddag in Het Arsenaal

Poëziemiddag in Het Arsenaal

DOESBURG – Zondag 27 september treden tussen 15.00 en 17.00 uur drie Vlaamse dichters op in Het Arsenaal 1309 aan de Kloosterstraat 15 in Doesburg. Zij sturen hun gesproken gedichten vanuit de kloosterraampjes naar poëzieliefhebbers die op het terras van het Grand Café zitten. Sprekers deze middag zijn Leen Pil, Veerle Huyghe en Herman Rohaert. Sander Essers zorgt voor muzikale intermezzi.

Leen Pil is germanist, dichter en vertaler. Ze is ook een van de klimaatdichters van Vlaanderen. Haar vreemd-tedere, eigenzinnige gedichten verschijnen in verschillende publicaties in Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Haar debuutbundel is getiteld ‘Niet alles is orewoet & waarheid’ (2018). Binnenkort verschijnt haar tweede bundel. Meerdere prijzen, nominaties en eervolle vermeldingen staan op haar naam.
Veerle Huyghe is germanist, studeerde aan de KU in Leuven. Ze studeerde daarnaast voordracht aan het Stedelijk Conservatorium van Hasselt. In het dagelijks leven is zij leraar Nederlands en expressie in Hasselt. Veerle ontving De Roode Roos, prijs voor beste voordracht uitgereikt door Rederijkerskamer De Roode Roos. Ze verzorgt presentaties en huiskamerconcerten en noemt zichzelf ‘gepassioneerd door het gesproken woord’.
Herman Rohaert is germanist, dichter, criticus, redacteur en jurylid. Hij is winnaar van verschillende literaire wedstrijden, docent schrijfcursussen en auteur van talrijke publicaties. Hij publiceerde gedichten en recensies in een brede waaier van literaire tijdschriften, was lid van voormalig dichterscollectief mengmeTTaal en is realisator van tal van monumentale poëtische kunstwerken in de publieke ruimte. Bij Uitgeverij P publiceerde hij de landelijke bundels ‘Som’, ‘Lust Last Liefde’ en ‘Beyond her lies nothin’…’

Sander Essers schrijft, dicht, zingt, acteert en maakt cabaret op maat. Hij was van in 2018 en 2019 dorpsdichter van Renkum. Een bijzondere kleur aan zijn presentatie gaf hij met behulp van zijn gitaar, waardoor hij niet alleen een dichter maar vooral een dorps-troubadour kon worden genoemd. Sander Essers is van oorsprong bioloog en voedingskundige (Wageningen). Na zijn werkzame leven volgde hij onder meer een cabaretopleiding, waar hij zich ging bezighouden met het schrijven van teksten en het componeren van liedjes. Sinds die tijd noemt hij zich met enige zelfspot ook wel DoctorAnders.

Het Arsenaal kan een beperkt aantal luisteraars op gepaste afstand ontvangen. Reserveren voor deze poëtische middag is dus noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar 39dichter@gmail.com met vermelding van aantal bezoekers en naam. De kaarten kosten 5 euro per stuk. Ze kunnen bij de entree aan de parkeerplaats Kloostertuin worden afgehaald. Andere ingangen zijn niet beschikbaar voor bezoekers aan dit evenement. Bij slecht weer is het programma binnen.

Lees ook

Leerlingen van de Horizon maken speelgoed voor ouderen

DOESBURG – Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Horizon in Doesburg maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.