Home / Rheden-Regiobode / Orgelmuziek in Rhedense Dorpskerk

Orgelmuziek in Rhedense Dorpskerk

RHEDEN – Ook dit jaar kunnen bezoekers aan de Dorpskerk in Rheden weer genieten van drie orgelconcerten. Drie muzikanten bespelen de Meere orgels. Zaterdag 19 september is het de beurt aan organist Arie Vonk uit Arnhem, samen met sopraan Emmy van Diesen en tenor Hendrik Vonk.

Arie Vonk is vaste bespeler van het Naber-orgel van de Koepelkerk te Arnhem. Hij studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium, onder andere bij Kees van Houten en aan het Arnhems Conservatorium bij Bert Matter. Emmy van Diesen studeerde Muziekwetenschap in Utrecht. Zij maakte deel uit van het Rotterdams Opera in Ahoy-koor en het Brabants Koor, waarmee zij een groot aantal projecten in binnen- en buitenland uitvoerde. Harry Vonk studeerde eveneens muziekwetenschap in Utrecht. Als zanger heeft hij met succes opgetreden op beroemde muziekpodia zoals de Scala van Milan, de Deutsche Staatsopera te Berlijn en Hannover en de National Opera te tel Aviv.
Dit drietal brengt een afwisselend programma met onder andere orgelmuziek van Ch. P. E. Bach, J.G. Vierling, en A. P. F. Boely en muziek voor zang en orgel van J. S. Bach, F. Mendelssohn Bartholdy, C. Franck en A. Dvorák.
Het concert begint om 19.30 uur. De entree kost 8 euro, inclusief een kopje koffie na afloop. Reserveren kan via www.dorpskerkrheden.nl of cultuur@dorpskerkrheden.nl.

Lees ook

Kranslegging door Amnesty

VELP/RHEDEN/ROZENDAAL – Vrijwilligers van de werkgroep Amnesty International Velp-Rozendaal hebben op 4 mei kransen gelegd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.