Home / Rheden-Regiobode / Orgelmuziek in Dorpskerk

Orgelmuziek in Dorpskerk

RHEDEN – Op zaterdag 26 september sluit de Arnhemse organist Marcus Bergink de serie orgelconcerten in de Dorpskerk in Rheden af. Op de beide Meere orgels zal hij een speciaal voor deze orgels geselecteerd programma ten gehore brengen. Bergink speelt muziek van onder anderen J.S. Bach, diens zoon C. Ph. E. Bach, G. Ph. Teleman en Jean Langlais.
Marcus Bergink(1964) studeerde voor het diploma docerend musicus aan het Twents Conservatorium en aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem. Na zijn succesvolle eindexamen vervolgde hij zijn opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij dr. Hans van Nieuwkoop. In 1994 behaalde hij daar zijn diploma uitvoerend musicus. Sinds 2004 is Marcus Bergink werkzaam als kerkmusicus en organist in de R.K. St. Eusebiusparochie locatie Sint Martinus in Arnhem. Hij is daar de vaste bespeler van het gerestaureerde Gradussen orgel. Daarnaast is hij als freelance organist werkzaam in het grensgebied tussen Arnhem en Kleve.
Het concert begint om 19.30 uur. Entree is 8 euro, inclusief koffie na afloop. Reserveren kan via www.dorpskerkrheden.nl of via cultuur@dorpskerkrheden.nl.

Lees ook

Bijeenkomst sociale energietransitie

RHEDEN – Op 23 juni om 20.00 uur houdt de PvdA-afdeling Rheden in samenwerking met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.