Home / Brummen-Regiobode / Loop je eigen tijd in de Brummense Dijkloop

Loop je eigen tijd in de Brummense Dijkloop

BRUMMEN – De Brummense Dijkloop vormt zondag 27 september de afsluiter van de Nationale Sportweek in de gemeente Brummen. Lopers van alle leeftijden kunnen meedoen aan dit sportieve evenement, dat de tijden nèt even anders registreert dan anderen.

Bijzonder is dat niet per se de snelste loper de wedstrijd wint. Deelnemers geven vooraf een finishtijd door. De drie deelnemers die het dichtst bij hun geschatte tijd finishen, verdienen een plek op het podium en winnen de Brummense Dijkloop. Nieuw bij deze tweede editie is de mogelijkheid om deel te nemen met een handbike of racerunner. Dit is gerealiseerd in samenwerking met Uniek Sporten.
Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 5 of 10 kilometer of 10 kilometer handbike. Deze wedstrijden starten in vakken vanaf 10.00 uur. Voor jonge lopers is er een Kidsrun van 1 kilometer, die start om 9.30 uur. Hierbij is het opgeven van een geschatte tijd niet nodig. Bij de kinderen winnen de snelste drie lopers in hun categorie. Inschrijven kan tot en met 27 september tot 30 minuten voor aanvang van het onderdeel.
Om ook bij dit evenement rekening te kunnen houden met de coronamaatregelen, wordt lopers gevraagd alleen te komen en hun startnummer vlak voor hun starttijd op te komen halen, zodat er een goede doorstroming is van deelnemers. De start is vanuit startvakken en lopers wordt verzocht na de finish naar huis te gaan. De prijsuitreiking vindt op een later moment online plaats. De startlocatie is aan de Piepenbeltweg 27 in Brummen.
De Brummense Dijkloop wordt georganiseerd door Sportkompas, Top Motion Gelderland en Bertine Lentink Food & Sport Coach.

www.stichtingssportkompas.nl

Lees ook

Missiekruis blijft in Klarenbeek op oude plek

KLARENBEEK – Het Missiekruis tegenover Het Boshuis, de voormalige parochiekerk van Klarenbeek, krijgt geen nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.