Home / Doesburg-Regiobode / Heerlijk film kijken in de buitenlucht

Heerlijk film kijken in de buitenlucht

DOESBURG – ‘Als het weer meewerkt, vertoont filmhuis Doesburg op vrijdag 4 en zaterdag 5 september een buitenfilm’, was de aankondiging. En gelukkig werkte het weer mee en was het zelfs aangenaam toeven buiten. Dus konden een 70-tal mensen afgelopen weekend kijken naar de film Fisherman’s Friends, die te zien was vanaf de trappen van Hotel Doesburg.

De film begon om 21.15 uur, want toen is het donker genoeg om de film goed te kunnen zien. De organisatie had op anderhalve meter van elkaar kussentjes gelegd, zodat iedereen veilig kon kijken met voldoende afstand tot elkaar. Natuurlijk mochten echtparen en degenen die een gezamenlijke huishouding voerden wel naast elkaar zitten. Met een heerlijk drankje erbij was het genieten voor de aanwezigen.
Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met hun zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormen. Als de vlotte en cynische Danny, een muziekproducent uit Londen, die met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Zijn collega’s halen een grap met hem uit en overtuigen hem ervan het lokale zeemanskoor een platencontract aan te bieden. Hij gaat de uitdaging aan, maar de vissers zijn behoorlijk eigenwijs en laten zich niet zomaar overtuigen. Ondertussen raakt de man steeds meer gecharmeerd van het dorpsleven. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Buitenfilm bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli een buitenfilm op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.