Home / Brummen-Regiobode / Expositie Barend Hes in ‘t Arthuus

Expositie Barend Hes in ‘t Arthuus

LOENEN – Zondag 3 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur wordt in galerie ‘t Arthuus in Loenen een nieuwe expositie geopend. Carla Hes toont en verkoopt een aantal schilderijen van haar vader Barend Hes.

Barend Hes (1915 – 2004), geboren in Rotterdam, wilde naar de Academie voor Beeldende Kunsten, maar werd daarin door zijn ouders tegengehouden. In de jaren ’50 volgde hij een schriftelijke cursus tekenen en was verder autodidact. Goeree-Overflakkee en het huidige Groene Hart bij de riviertjes De Rotte en De Linge betekenden voor zijn landschapschilderijen belangrijke inspiratiebronnen. Hij schilderde en tekende ook andere genres zoals de Rotterdamse havens, stadsgezichten en abstracte werken. Naast olieverfschilderijen gemaakt met penseel en/of paletmes, gebruikte hij pastelkrijt en houtskool voor zijn aquarellen en tekeningen.
Berend Hes vond zijn werk zelf niet goed genoeg om tentoon te stellen. Carla Hes denkt hier anders over en ziet de expositie als een eerbetoon aan haar vader. De schilderijen worden verkocht voor het goede doel, een kliniek voor een dierenasiel in Spanje. De expositie loopt tot en met 29 november.

Lees ook

Oranjevereniging Eerbeek organiseert alternatieve Koningsdag

EERBEEK – Oranjevereniging Eerbeek komt dit jaar met een alternatief programma voor Koningsdag. Zowel volwassenen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.