De Mazzelschuur gaat weer open

LOENEN – Het heeft even geduurd, maar nu durven de vrijwilligers het aan om de Mazzelschuur aan de Voorsterweg 56 in Loenen weer te openen. Met strikte coronaregels kan men er zaterdag 3 oktober er weer terecht van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor veel personen is het een uitstapje om op de eerste zaterdag van de maand te gaan snuffelen in de Mazzelschuur bij de boerderij Hoeve Saenden. Vrijwilligers van de Protestantse kerk Loenen hebben de markt in de Mazzelschuur enige jaren geleden opgezet om extra gelden in te zamelen voor het onderhoud van de kerk. De schuur, waarin voorheen de varkens van Bertus van Ee werden gevoederd, is nu ingericht als grote rommelmarkt. Alles is gesorteerd, zodat bezoekers gericht wat kunnen zoeken. In de loop der jaren is al veel gebracht, maar er is ook veel gekocht. Er is met de verkoop een mooi bedrag verdiend.
Op deze zaterdag kan er gesnuffeld worden en bezoekers kunnen weer voor een klein prijsje mooie en leuke artikelen aanschaffen. Het is ook mogelijk om dan verkoopbare spullen te brengen. Deze moeten wel schoon en compleet zijn. De vrijwilligers hebben een aantal regels opgesteld waaraan ieder zich strikt moet houden. Zo staan er bij de ingang emmers. Per persoon mag men een emmer meenemen. Zijn de emmers op, dan moeten bezoekers even wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.