Home / Rheden-Regiobode / Dansvoorstelling tijdens WiekentRheden

Dansvoorstelling tijdens WiekentRheden

RHEDEN – Tijdens de kunstroute van WiekentRheden is op zondag 13 september de dansvoorstelling ‘RET’ te zien op het terrrein van G.S. Staalwerken in Rheden. ‘RET’ is een ingetogen dansvoorstelling gebaseerd op de wordingsgeschiedenis van het dorp Rheden. Het dorp Rheden ontstond in een periode vanaf de 9e eeuw op een drassige plek met veel riet. Toen ‘ret’ genoemd. De naam Rheden heeft hier zijn oorsprong en betekent ‘woonplaats bij het riet.’ Dansmaker Saraja de Jonge heeft de elementen riet en water en de verbinding van mensen met deze omgeving tot een fijnzinnige dans verwerkt. De voorstelling begint om 15.00 uur. G.S. Staalwerken zit aan de Doctor Langemeijerweg 1a, de ingang is aan de Pinkelseweg. In de fabriekshal is tevens een beeldende kunstexpositie plaatsvindt omlijst met muziek en gedichten. De kunstroute is een onderdeel van het culturele festijn ‘WiekentRheden’ en vindt plaats op meerdere locaties in het dorp.

www.wiekentrheden.nl.

Lees ook

Kranslegging door Amnesty

VELP/RHEDEN/ROZENDAAL – Vrijwilligers van de werkgroep Amnesty International Velp-Rozendaal hebben op 4 mei kransen gelegd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.