Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Afscheidsbeurs om te zien wat ook mogelijk is rondom een uitvaart

Business & Shopping: Afscheidsbeurs om te zien wat ook mogelijk is rondom een uitvaart

DOESBURG – Laten zien wat er bij een uitvaart allemaal nog meer kan. Dat is de bedoeling van de Afscheidsbeurs die uitvaartondernemers Birgit Boer en Yvonne van Leeuwen zaterdag 26 september verzorgen in de Gasthuiskerk in Doesburg. “We laten niet alleen zien wat iedereen al kent, maar ook wat nog meer mogelijk is.”

Birgit Boer en Yvonne van Leeuwen zijn beiden werkzaam als zelfstandig uitvaartondernemer in de regio. Ze hebben jarenlange ervaring en zorgen ervoor dat elke uitvaart een persoonlijk afscheid wordt. En juist dat persoonlijke is belangrijk. “Daarom willen wij graag kennismaken met inwoners van Doesburg en omgeving en hen op een luchtige manier de diversiteit in mogelijkheden laten zien. Daar is deze beurs ideaal voor: laagdrempelig en niet te zwaar, met informatiestands, lezingen en muziek. Uiteraard is de beurs gratis toegankelijk.”

Birgit en Yvonne hebben een uitgebreid programma opgesteld. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan iedereen even binnenlopen in de Gasthuiskerk. Voor de deur staan dan een klassiek VW-busje en een Dodge Ram Van. Binnen laten verschillende ondernemers in de uitvaartbranche hun producten en diensten zien. Zo tonen een glasblazer en edelsmit hun werk en is er een bedrijf dat gespecialiseerd is in het graveren van foto’s in aluminium of plexiglas. Er is aandacht voor creatieve bloemkunst, uitvaartfotografie, een dragersgroep en alternatieve therapie. Er zijn houden en bronzen beelden en bijzondere kisten te zien. Er is een stand waar het afscheid nemen van dieren centraal staat en medewerkers van het crematorium tonen hun uitgebreide dienstverlening. Ook vertellen medewerkers van de originele Wensambulance over hun belangrijke werk. Om 12.00 en 14.00 uur kan worden deelgenomen aan de rondleiding over de Algemene Begraafplaats.

Daarnaast is er ook nog een programma van interessante lezingen van Hella van der Wijst over Troost en notaris Natasja Dröge over praktische zaken rondom een overlijden. Isabella Commandeur verzorgt een muzikaal optreden en voor kinderen is er het verhaal Pieter en het Treintje naar de Sterren. Het programma is terug te vinden op www.aemd.nl. Aanmelden voor een lezing en de rondleiding is, in verband met het beperkt aantal plaatsen, gewenst en kan via birgit@lucia-afscheidmetzorg.nl of yvonne@zorgbijafscheid.nl.

“Onze beurs is een leuke en laagdrempelige manier om gewoon eens wat ideeën op te doen en te zien wat er zoal kan”, aldus Birgit Boer en Yvonne van Leeuwen. Ze zijn, ook buiten deze beurs, altijd bereid om mensen te helpen met hun vragen rondom doodgaan en afscheid nemen. Binnenkort hopen de dames te kunnen starten met een inloopspreekuur en een SoepGroep voor mensen die een gemis ervaren.

www.lucia-afscheidmetzorg.nl
www.zorgbijafscheid.nl

Lees ook

Twaalf jaar cel voor doden Eerbeekse Marjolein

EERBEEK – De rechtbank van Zutphen heeft een 30-jarige man uit Rheden veroordeeld voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.