Home / Brummen-Regiobode / Bloedafname op afspraak in ziekenhuis

Bloedafname op afspraak in ziekenhuis

REGIO – Vanaf 31 augustus kunnen patiënten voor bloedafname uitsluitend nog op afspraak terecht in Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen en de prikposten in de regio. Dit geldt ook voor de controle-afspraken van patiënten van de Trombosedienst.

Op bepaalde tijden en vooral vóór 10 uur in de ochtend is het erg druk bij de prikposten waardoor er lange wachtrijen ontstaan. Om betere en snellere service te kunnen verlenen en om op een verantwoorde manier volgens de RIVM-richtlijnen onze patiënten te kunnen helpen, is het afspraak maken ingevoerd.
Patiënten kunnen op de website www.gelreziekenhuizen.nl snel naar menu ‘Bloedprikken’ en vervolgens op deze webpagina klikken op de link: ‘bloedprikken op afspraak’. Zij kunnen dan een locatie, datum en tijdstip kiezen en hun gegevens invullen. Met de afspraakbevestiging die dan volgt gaan zij naar de prikpost van hun keuze.
Patiënten die al in het ziekenhuis zijn voor een andere afspraak waar vooraf of na afloop bloedprikken nodig is, kunnen deze afspraak ook zelf plannen of de medewerker van betreffende afdeling kan dit voor hen doen. Deze afspraak is bij voorkeur aansluitend op dezelfde dag. Het kan echter voorkomen dat de afspraak voor bloedafname op een andere dag plaatsvindt.
Vanwege corona gelden er specifieke regels bij de prikposten in het ziekenhuis en in de regio die op de website vermeld staan. Patiënten die moeite hebben met het maken van een online afspraak kunnen vanaf 31 augustus ook telefonisch een afspraak maken tijdens kantooruren via tel. 055 – 581 12 10.

Lees ook

Huiskamer van Lieren wekelijks open

LIEREN – De vrijwilligers van de Huiskamer in Lieren zetten vanaf woensdag 28 juli iedere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.