Home / Doesburg-Regiobode / Zwerfafvalbrigade in Doesburg

Zwerfafvalbrigade in Doesburg

DOESBURG – Een groep vrijwilligers heeft in Doesburg de Zwerfafvalbrigade opgericht. Zij willen de ergernis over zwerfafval omzetten in iets positiefs en samen het zwerfafval in Doesburg te lijf gaan. De groep gaat in het najaar van start met de eerste opruimacties. De gemeente Doesburg heeft toegezegd materiaal beschikbaar te stellen, zoals grijpers, zakken, maar ook een app zodat de vrijwilligers kunnen registeren waar ze welk afval vinden. Dat kan de gemeente dan weer helpen het zwerfafvalbeleid te verbeteren. “Doe je mee om een paar keer per maand samen Doesburg een stukje schoner en mooier te maken? En tegelijkertijd lekker buiten te zijn en nieuwe mensen te leren kennen? Sluit je dan aan bij onze Doesburgse Zwerfafvalbrigade!”, aldus de groep.

Mensen die liever alleen lopen en/of bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk: ook dat kan! Het gaat om vrijwilligerswerk, maar alle kosten die nodig zijn voor het ophalen, registeren en afvoeren van het afval worden betaald door de gemeente. Aanmelden kan via: DoesburgseZwerfafvalbrigade@gmail.com.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.