Home / Brummen-Regiobode / Zonnebloemen sieren maisvelden

Zonnebloemen sieren maisvelden

EERBEEK – Grote akkers met mais sieren in mindere mate het landschap. Boeren zaaien grote oppervlakte landbouwgrond met dit gewas om prima veevoer te krijgen voor het rundvee. De graanakkers met haver, gerst en rogge zijn grotendeels verdwenen. Ook de aardappelen worden maar weinig meer door de boeren verbouwd. Vroeger zag men ook overal de akkers met voederbieten.
Natuurorganisaties stimuleren de boeren om langs de maislanden zonnebloemen of andere kleurige gewassen te zaaien om mee biodiversiteit te krijgen. In Eerbeek is aan de Loenenseweg ook een mooie maisakker te zien waar aan de randen de zonnebloemen volop staan te bloeien. Een verrijking voor het landschap en voor de vogels wellicht een welkome aanvulling op hun voedermenu.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Eerbeekse kermis in september

EERBEEK – Oranjevereniging Eerbeek heeft goed nieuws. Van 9 tot en met 12 september wordt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.