Home / Nieuws / Wildobservatiepost Elsberg tijdelijk gesloten

Wildobservatiepost Elsberg tijdelijk gesloten

RHEDEN – Omdat het de laatste tijd te druk werd op De Elsberg en de corona-richtlijnen niet meer konden worden opgevolgd, heeft Natuurmonumenten de wildobservatiepost in Nationaal Park Veluwezoom tijdelijk gesloten. Op de Elsberg heb je een schitterend uitzicht over de Worthrhederheide in Nationaal Park Veluwezoom. De observatiepost is dan ook populair bij bezoekers. De laatste tijd werd het er echter te druk, waardoor 1,5 m afstand houden niet meer mogelijk was in de relatief kleine hut.
De sluiting duurt totdat de drukte voldoende afgenomen is. Via de website natuurmonumenten.nl kunt u steeds de actuele informatie lezen. Er komen hekken voor te staan. Bij de parkeerplaats en het pad naar de Elsberg worden informatieposters opgehangen. Om te voorkomen dat bezoekers voor niets de rit vanuit Laag-Soeren over de Schaapsallee maken, plaatst de gemeente een geel waarschuwingsbord ter hoogte van Parkeerplaats Plaghak. Bezoekers kunnen op andere plekken van het uitzicht over de Worthrhederheide genieten, zoals vanaf de Burgemeester Bloemersweg (parkeren op P Herikhuizerveld of P Bosrand).

Foto: Natuurmonumenten

Lees ook

Succesvolle Open Monumentendag voor Stichting Carillon

DOESBURG – Zaterdag 11 september was Stichting Carillon in samenwerking met Comité Open Monumentendag Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.