Home / Alle-Regiobode / Snellere sluiting drugspanden

Snellere sluiting drugspanden

REGIO – De gemeenten Rheden, Doesburg en Rozendaal staan voor een krachtige aanpak van illegale handel in soft- en harddrugs. Het bestaande beleid in deze gemeenten is nu aangescherpt. Burgemeesters gaan sneller over tot sluiting van woningen en panden als hier dit soort praktijken worden geconstateerd. Voorheen was het uitgangspunt om eerst te waarschuwen en bij een volgende overtreding te sluiten. Nu is het uitgangspunt om bij de eerste constatering het pand te sluiten.De burgemeesters kunnen nu bij een hennepplantage of drugslab dat in voorbereiding is, ook overgaan tot sluiten van een woning of pand. Door een aanpassing van de Opiumwet mogen de burgemeesters dit nu doen.

Lees ook

Retrospectief: Woning voor de tuinbaas

Deze week kijken we naar de in 1903 gebouwde woning voor de ‘tuinbaas’ van Hof …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.