Home / Rheden-Regiobode / Oratoriumkoor uit Dieren gaat weer repeteren

Oratoriumkoor uit Dieren gaat weer repeteren

DIEREN – Voor het eerst in meer dan vijf maanden gaat het Oratoriumkoor Veluwezoom in Dieren weer repeteren. Dat gebeurt op donderdag 27 augustus. De koorleden gaan anderhalve meter van elkaar zitten.
Het oratoriumkoor, het klassieke koor van Dieren en verre omstreken, bestaat dit jaar 75 jaar en had van 2020 een feestelijk jubileumjaar willen maken. Maar dat is anders gelopen. Vanwege de dreiging van het coronavirus is sinds 5 maart niet meer gerepeteerd. Het jubileumfeest voor de leden is niet doorgegaan. En ook het jubileumconcert is uitgesteld van 12 december van dit jaar naar 13 november 2021. Het oratoriumkoor voert dan het beroemde oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel uit.
Koren mogen weer repeteren als de zangers en zangeressen een onderlinge afstand van anderhalve meter in acht nemen. Het Dierense oratoriumkoor kan aan deze eis voldoen door in de kerkzaal van de Dierense Ontmoetingskerk te repeteren. In het verleden repeteerde het koor in de Regenboogzaal van deze kerk. De repetities duren voorlopig een halfuur korter dan voorheen.
Voorzitter Marijke Liet van het koor zegt van veel leden gehoord te hebben dat het verlangen om weer te gaan zingen groot is. “Vijf maanden zonder zang, dat is zó ongewoon.” Zij wijst erop dat ook niet-leden als projectlid mee kunnen zingen met de Messiah. Zij kunnen nu instappen, maar wie het werk goed kent, kan het ook later doen. Het Oratoriumkoor Veluwezoom repeteert vanaf 27 augustus weer elke donderdag van 19.30 tot 21.15 uur in de kerkzaal van de Ontmoetingskerk, Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren. Aanvullende informatie is te verkrijgen via tel. 0313-415938.

Lees ook

Kasteel en park Rosendael hoopt in mei te openen

ROZENDAAL – Maandenlang zijn kasteel en park Rosendael gesloten geweest voor publiek, maar nu is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.