Home / Rheden-Regiobode / Ochtend voor blinden en slechtzienden in kasteeltuin Middachten

Ochtend voor blinden en slechtzienden in kasteeltuin Middachten

DE STEEG – Landgoed Middachten en Oogvereniging Gelderland houden op zaterdag 5 september een speciale ochtend voor blinden en slechtzienden in de kasteeltuin. De rondleiders vertellen over de tuin en prikkelen alle zintuigen. De rondwandeling duurt van 11.00 tot 13.30 uur. De inloop is vanaf 10.30 uur.

Al wandelend door de tuinen ruiken de deelnemers aan de bloeiende planten, horen ze het kletteren van de fonteinen, voelen ze verschillende tuingereedschappen en proeven ze jam van eigen landgoed. De deelnemers worden ontvangen in de oranjerie met koffie, thee en zelfgebakken oogappeltaart. Na een introductie over Middachten worden ze in kleine groepjes door de tuin geleid. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijk drankje. Alles uiteraard met 1,5 meter afstand.
Deelname voor blinden en slechtzienden kost 11 euro per persoon, begeleiders betalen 5 euro. Leden van Oogvereniging Gelderland krijgen 5 euro korting. Blindengeleidehonden zijn welkom en mogen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via gelderland@oogvereniging.nl. Deelnemers krijgen dan een bevestiging met nadere informatie over de bereikbaarheid en betaling van de kosten.

www.middachten.nl

Lees ook

Financiële situatie Rheden stuk minder penibel

GEM. RHEDEN – De financiële situatie van de gemeente Rheden ziet er veel positiever uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.