Home / Rheden-Regiobode / Leren werken met de digitale overheid

Leren werken met de digitale overheid

RHEDEN – Bibliotheek Veluwezoom start maandag 14 september met de vierdelige gratis cursus Digisterker. Deelnemers leren werken met de elektronische overheid. De cursus wordt gegeven in dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. Deelnemers leren stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst, toeslagen aanvragen en online afspraken. In een bijbehorend werkboek is de geboden informatie rustig na te lezen en worden de voorbeelden stap-voor-stap uitgelegd.
Deelnemers dienen enige ervaring te hebben met het werken met internet en te kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis. De cursus start op maandag 14 september en krijgt een vervolg op maandagen 21 september en 5 en 12 oktober. De lessen duren van 14.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker of bij Alberdine Tesink, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06-10139493. Van tevoren aanmelden voor de cursus is noodzakelijk.

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.