zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeNieuwsKunstenaar zoekt 'blaadjes' voor stikstofboom

Kunstenaar zoekt ‘blaadjes’ voor stikstofboom

VELP – Rob Chevallier, beeldend kunstenaar uit Velp, zoekt blaadjes. Geen gewone, maar bakjes en schaaltjes in bladvorm die later deel gaan uitmaken van een kunstwerk: de stikstofboom.

Chevallier werkt aan zijn stikstofboom, die gemaakt is van uitlaatpijpen van auto’s. De bakjes en schaaltjes van hout of metaal vormen de blaadjes. Elk blaadje bevat een foto van een solitair staande boom, die de kunstenaar overal in Nederland heeft gemaakt. Er zijn al ruim tachtig blaadjes gemaakt, maar er zijn nog zo’n twintig lege plekken in de boom.
Rob Chevallier is daarom op zoek naar de laatste blaadjes. De andere kocht hij in de kringloopwinkel en ook deze wil hij graag tegen ‘kringloopprijs’ overnemen. Hij zoekt dus houten of metalen bakjes en schaaltjes in de vorm van een blad, ongeveer 10 tot 25 centimeter groot. Wie een bakje voor Chevallier heeft, kan contact opnemen via kringloopkunst@outlook.com.

Rob Chevallier combineert zijn foto’s met spullen uit kringloopwinkels en rommelmarkten. Oude, afgedankte voorwerpen krijgen als kunstwerk een nieuw leven en een nieuwe betekenis. De foto-objecten zijn een reactie op onze veranderende samenleving. Thema’s met een kritische knipoog naar nu zijn vooral klimaatverandering en natuurbehoud.

www.robchevallier.com

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215391_duplo.jpg

Kinderkleding- en speelgoedbank in Doesburg

DOESBURG - SP Doesburg is samen met speeltuin Kindervreugd een kinderkleding- en speelgoedbank gestart. Nicole Hammink van de Doesburgse SP hoopt dat vraag en aanbod op het gebied van kinderkleding en speelgoed elkaar vinden via dit nieuwe initiatief. "Kinderen groeien razendsnel uit hun kleren, waardoor het soms niet meer bij

0215024_Wegwerkzaamheden.jpg

Velperbroek twee nachten afgesloten

VELP - Knooppunt Velperbroek en de verbindingswegen zijn in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 november en van donderdag 25 op vrijdag 26 november tussen 20.00 en 05.00 uur afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden, voornamelijk asfaltering, uit aan de A12 op het knooppunt. Het verkeer wordt omgeleid en

0214727_Echtpaar_Martens.jpg

Echtpaar Martens viert diamanten bruiloft

BRUMMEN - Het was een wat mistige dag, 10 november 1961, de dag dat Hennie van Heerde in het huwelijksbootje stapte met Bram Martens. "Maar we hebben een prachtige dag gehad, waar we nog steeds mooie herinneringen aan hebben", vertellen ze als ze hun 60-jarig huwelijksfeest vieren.

Een Stief Kwartiertje: Afschalen

Waarschijnlijk heeft u een auto; sterker nog, het is hoogstwaarschijnlijk dat u er een heeft. En als u er een heeft, dan wilt u er ook in rijden, waar heeft u anders die auto voor. Het is weliswaar geen statussymbool meer, maar toch…die auto is wel belangrijk, heel erg belangrijk.

Repair Café in Dieren

DIEREN - Donderdag 25 november is het Repair Café in Dieren geopend. Wie iets te herstellen of repareren heeft, is tussen 19.00 en 21.00 uur welkom in de Oase. Om een wachtrij te voorkomen, wordt bezoekers verzocht vooraf een tijdslot aan te vragen via info@repaircafedieren.nl.

0215043_Braakballen_pluizen.jpg

Braakballen pluizen

RHEDEN - Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zondag 28 november terecht bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden om braakballen uit te pluizen. Samen met een gids ontdekken zij wat uilen allemaal eten. Braakballen zijn droge, pluizige balletjes, die afkomstig zijn van uilen. Door ze met een pincet