Home / Brummen-Regiobode / Geen badplezier in Zwembad Molenallee

Geen badplezier in Zwembad Molenallee

LOENEN – Nederland zucht onder een erg lange hittegolf. Velen zoeken koelte in de zwembaden, meren of zee. Voor menig zwembad is zo’n hete zomer van harte welkom. Echter helaas niet in 2020 voor het zwembad Molenallee in Loenen. Het fraaie complex met grote bassins, glijbaan en zonneweide ligt er nu, in de hete zomerzon, verlaten bij. Wie niet beter weet, kan denken dat het zwembad failliet is gegaan.

Een andere reden is de oorzaak van een ‘kaal’ zwembad. Het coronavirus is hier ook schuld aan. Het bestuur van het zwembad Molenallee heeft de mogelijkheden grondig onderzocht om vanaf 1 juli het zwembad te mogen openen op basis van de protocollen die door de zwembadbranche zijn opgesteld. Alle mogelijkheden zijn bekeken, maar helaas is men tot de conclusie gekomen dat het zwembad dit seizoen niet kan worden geopend.
In dit Loenense zwembad ligt de nadruk met name op het recreatief verblijven en veel minder op het zwemmen zelf of het geven van zwemlessen. Door het uitvoeren van de nieuwe richtlijnen is het recreatief verblijven op het bad niet mogelijk. Spontaan het bad bezoeken zit er met de nieuwe richtlijnen niet in.
Ook met de personele bezetting was het bestuur niet in staat om de nieuwe richtlijnen uit te voeren en te handhaven: zoals het afhandelen reserveringen, checken aan de poort, extra hygiëne, handhaven 1,5 meter regels. Dat vergt meer personeel en dat kan men niet organiseren.
Als laatste overweging van het bestuur zijn de kosten die erg hoog zijn ten opzichte van de relatief korte periode dat men open kan zijn en het beperkt aantal bezoekers wat men met de nieuwe regels mag ontvangen.
De jeugd in Loenen betreurt in sterke mate dat het mooie zwembad gesloten blijft. Bij dit mooie zomerweer konden de jongens en meisjes zich er dagenlang bezighouden met waterplezier. Ook het Eerbeekse Zwembad Coldenhove blijft deze zomer om dezelfde redenen gesloten.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.