Home / Brummen-Regiobode / Cursussen Bijbels Hebreeuws

Cursussen Bijbels Hebreeuws

BEEKBERGEN – Ds. Jan Lammers uit Beekbergen start voor de vijfde keer een cursus Bijbels Hebreeuws. De eerste les is op 2 september.

De cursus bestaat uit twee keer tien lessen en wordt op woensdagavond gehouden in het Hoogepad in Beekbergen, het gebouw van de hervormde gemeente. De les duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname kost 80 euro: 40 euro in september en 40 euro in januari.
Deelnemers aan de vorige cursussen gaan een keer per twee weken verder met bestuderen van de onregelmatige werkwoorden en met het lezen van Bijbelteksten (groep B). Deze groep komt één keer per twee weken samen op woensdag van 18.30 tot 20.00 uur. Verder is een groep die elke voorlaatste woensdag van de maand samenkomt om een Hebreeuwse tekst te lezen, aan de hand van de efemeriden van Piet van Midden, dit is groep C. Wie al enige kennis van het Hebreeuws heeft, kan zich bij een van deze twee groepen aansluiten.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met ds. Jan Lammers, liefst via jan@jrlammers.nl of anders via tel. 055- 8441679 of tel. 06 40327109

De cursus heeft inmiddels vaste grond onder de voet gekregen in Beekbergen en er is dan ook een speciale naam bedacht voor de cursus: Baaqa Haariem, vrij vertaald Beekbergen in het Hebreeuws. Haariem betekent bergen, baaqa betekent bikken. Het deel ‘beek’ in Beekbergen hangt samen met het bikken van ijzererts in vroeger tijden in deze regio. ‘Bergen’ slaat op de ‘begen met afval’ die dit bikken met zich meebracht. De Zwarte Bergweg in Lieren en de Smittenberg in Beekbergen zijn namen die daaraan nog herinneren.

Lees ook

De fiets op voor verkeersexamen Eerbeek

EERBEEK – Met een gezonde spanning stapten de leerlingen van de Eerbeekse basisscholen dinsdagmorgen 11 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.