Home / Rheden-Regiobode / Zomerzaterdagen bij ondernemers van Veelzijdig Velp

Zomerzaterdagen bij ondernemers van Veelzijdig Velp

VELP – Negen zomerweken lang zijn er allerlei acties en kleine activiteiten om het shoppen in het centrum van Velp aangenaam en plezierig te maken. Veelzijdig Velp, de ondernemersvereniging in Velp, verzorgt vanaf 4 juli iedere zaterdagmiddag iets extra’s in het centrum van Velp om de lokale winkeliers en bedrijven weer aan te bevelen. De afgekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen geven ook de ruimte om binnen de marges weer wat te bieden aan bezoekers en klanten.

Door de coronapandemie was er lange tijd weinig aardigheid aan het shoppen in het centrum van Velp. Nu het grotendeels weer kan en mag willen de ondernemers laten weten dat klanten en bezoekers weer meer dan welkom zijn. Vandaar dat niet alleen de rode loper uitgaat, maar ook dat er een waardering komt in de vorm van sale-aanbiedingen, allerlei traktaties, muzikale presentaties, straattheater en de mogelijkheid om leuke prijzen te bemachtigen. Dit alles blijft weliswaar nog kleinschalig, omdat de anderhalvemetermaatregel in acht moet worden genomen.

Zo is er elke zaterdagmiddag in juli en augustus in ieder geval een muzikaal optreden. Dat kan een dweilorkest zijn, maar ook een draaiorgel of een solist die op de Overtuin optreedt. De gastvrouwen van Veelzijdig Velp lopen door de centrumstraat met presentjes, die ze meteen speciale grijpstok uitdelen, zodat ze niet dichtbij hoeven te komen. Elke zaterdagmiddag geven zij iets anders weg. Dit kan variëren van een bon voor een gratis kop koffie of thee tot een proefmonster van een lekker geurtje. Op een warme zaterdagmiddag worden bonnen voor ijsjes uitgedeeld, maar kunnen ook overheerlijke koekjes of bonbons in de manden zitten. In totaal worden er ruim 2500 traktaties aangeboden.

Veel aandacht zal uitgaan naar het prijzenrad op De Overtuin. Iedereen die deze zaterdag iets hebben gekocht en hun aankoopbon kunnen tonen, mogen het rad een draai geven. De winkeliers van Veelzijdig Velp hebben heel veel prijzen en prijsjes beschikbaar gesteld, variërend van kortings- en waardebonnen tot horloges en sierraden. Van lekkere dingen zoals gebak en wijn tot nuttige zaken zoals thermosflessen en gratis fotoafdrukken, maar er zijn ook waardevolle boodschappenpakketten. Een fantastisch en ruim aanbod, waar ook vele troostprijzen bij zitten. Een volledige prijslijst is te vinden op www.veelzijdigvelp.nl.
Ook voor kinderen is er iedere week iets te doen op de Overtuin. Elke week is er een spel waarmee jongens en meisjes, mist zij de juiste oplossing vinden, een leuke prijs kunnen winnen.

Velp en omgeving zal de veertigste editie van de Velleper Donderdagen dit jaar helaas moeten missen. Ieder jaar trekt de grootste braderie van het oosten tussen de 10.000 en 15.000 mensen naar Velp. Het Veelzijdig Velpbestuur heeft, nadat de coronamaatregelen recentelijk werden versoepeld, nog even overwogen om de braderie in aangepaste vorm door te laten gaan. De tijd is echter veel te kort gebleken om alles op een verantwoorde manier te realiseren. De negen Zomerzaterdagen zijn een mooi alternatief.

Lees ook

Steunouders gezocht in regio Rheden en Rozendaal

GEM. RHEDEN / ROZENDAAL – Incluzio Rheden is op zoek naar vrijwillige steunouder(s) die een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.