Home / Doesburg-Regiobode / Zomeravondconcert op Doesburgs carillon

Zomeravondconcert op Doesburgs carillon

DOESBURG – Stadsbeiaardier Frans Haagen verzorgt zaterdagavond 4 juli het jaarlijkse zomeravondconcert op het carillon in de Martinitoren in Doesburg. Het concert begint om 21.00 uur.

Doorgaans vindt deze carillonbespeling plaats op de langste dag, maar iin verband met corona en de verruimde maatregen is dit jaar besloten het concert te verschuiven naar 4 juli. Het is één van de eerste concerten die deze zomer kunnen plaatsvinden in Doesburg en belooft volgens de organisatie weer heel bijzonder te worden.
Mevrouw Margriet Verkade stelt haar tuin aan de Gasthuisstraat 3 open voor publiek, dat volgens de huidige regels weer welkom is. Haar tuin is gelegen naast het Lalique Museum, dicht bij de toren en het carillon zal hier goed te horen zijn.
In een sfeervolle ambiance declameert Jan Ravensteijn gedichten rond het thema ‘rivieren’. Frans Haagen hoort via zijn mobiel hoog in de toren de gedichten en omlijst deze met passende carillonmuziek. Het duo Jan en Frans hanteert deze formule al jaren, tot groot genoegen van de luisteraars.
Het feestelijke poëzie-concert duurt ongeveer een uur is bestemd voor donateurs van de Stichting Doesburgs Carillon, maar ook niet-donateurs zijn welkom. Daarnaast klinkt het carillon klinkt natuurlijk over de stad voor ieders oor.
De tuin is gelukkig ruim, maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Aanmelden is niet nodig, wie het eerst komt, het eerst maalt. Tuin open om 20.30 uur. De entree is gratis, inclusief welkomstdrankje, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting.

Lees ook

Doesburgse raad stelt RES 1.0 vast, maar heeft aandachtspunten

DOESBURG – De RES 1.0 voor de regio Arnhem-Nijmegen is onlangs vastgesteld. Hierin geven de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.