Home / Rheden-Regiobode / Vanaf zondag weer vieringen in Emmaüskerk Dieren

Vanaf zondag weer vieringen in Emmaüskerk Dieren

DIEREN – Vanaf zondag 5 juli is de Emmaüskerk in Dieren, onderdeel van de Eusebiusparochie, weer geopend voor publieke vieringen. De laatste viering vond plaats op 15 maart, ruim drie maanden geleden.

Voor de kerkbezoekers zijn de richtlijnen van het RIVM van toepassing. Omdat dit ook nog steeds 1,5 meter afstand betekent, zijn er zitplaatsen beschikbaar voor maximaal 92 bezoekers. Het uiteindelijke aantal hangt echter af van de verhouding individuele bezoekers versus bezoekers uit dezelfde huishouding. Laatstgenoemden mogen naast elkaar zitten en is voor hen de 1,5 meter niet van toepassing.

De Locatieraad wil voor deze eerste viering na de periode van ‘lockdown’ nog niet direct overgaan tot vooraf reserveren. Dit kan betekenen dat bij het bereiken van het toegestane aantal bezoekers van 92 de deur helaas gesloten moet worden. Mocht blijken dat het aantal parochianen dat daardoor niet naar binnen kan groot is, dan zal worden overwogen om het vooraf reserveren wel in te gaan voeren. Wel zal er bij binnenkomst registratie van bezoekers plaatsvinden om bij een eventuele uitbraak van het virus snel bron- en contactonderzoek te kunnen doen.

De viering begint om 9.30 uur en voorgangers zijn emeritus pastoor Jan te Molder en pastoraal werker Anita Coenraads. De deur gaat om 9.10 uur open. Binnen de kerk worden bezoekers gevraagd de aanwijzingen van het welkomstteam/Locatieraad en van de pastores op te volgen om samen op veilige wijze de eucharistie te vieren.

Lees ook

Speurtocht door Velp

VELP – De Velpse buurtsportdag van woensdag 12 augustus staat in het teken van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.