Home / Brummen-Regiobode / Shinrin Yoku: bosbaden

Shinrin Yoku: bosbaden

HOENDERLOO – Wie het bos eens op een andere manier wil ervaren, kan zaterdag 4 juli meedoen met de workshop Shinrin Yoku op de Hoge Veluwe. Shinrin Yoku betekent letterlijk ‘bosbaden’. Hierbij wandelt de bezoeker niet door het bos, maar tracht hij ermee samen te zijn. “Wie zich in de kunst van het bosbaden bekwaamt, ervaart een positief effect op de gezondheid. Stress vermindert en het immuunsysteem wordt versterkt zo blijkt uit onderzoek van de Japanse wetenschapper Yoshifumi Miyazaki”, aldus de Hoge Veluwe. Deze activiteit begint om 11.00 uur bij de ingang Schaarsbergen van de Hoge Veluwe en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is ook geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Wandelschoenen zijn nodig, hoewel er maximaal 2 tot 3 kilometer wordt gelopen. Reserveren is verplicht en kan via www.hogeveluwe.nl.

Lees ook

Koor Spirit zoekt dirigent

KLARENBEEK – Dirigent Lida Linderhof gaat het Klarenbeekse kerkkoor Spirit verlaten. 25 jaar geleden begon …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.