Home / Nieuws / Rozentuin op Middachten in bloei

Rozentuin op Middachten in bloei

DE STEEG – De rozen in de kasteeltuin van Middachten staan momenteel volop in bloei. Rozen zijn erg populair en worden vaak geassocieerd met romantiek, maar de planten zelf zijn ook zeer gevoelig.

Paul ten Hoedt, tuinman op Middachten zegt: “Behalve dat rozen aandacht nodig hebben om ziektes te voorkomen, moeten ze ook elk jaar worden gesnoeid om de groei erin te houden. Vooral takken met veel zijtakjes worden verwijderd. Lange scheuten blijven behouden, die hebben meer sap en zijn sterk. Ook knippen we, zo gauw de bloemblaadjes vallen, de uitgebloeide bloemen uit de struiken. Daardoor gaat de kracht van de plant niet in de rozenbottels zitten, maar in de groei.”
In de rozentuin van Middachten staan inmiddels 63 soorten oude en nieuwe rozen door elkaar. Sommige soorten kunnen – als ze niet ziek worden – heel oud worden; Austin rozen zelfs 100 jaar.

De kasteeltuin is open tot en met 30 september, op woensdag tot en met zondag tussen 12.30 en 16.30 uur. Het kasteel blijft deze zomer gesloten. De entree tot de tuinen bedraagt 6 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en Vrienden van Middachten hebben gratis toegang. Vooraf reserveren is niet nodig.

Foto: Nicole Burgers

www.middachten.nl

Lees ook

Steunouders gezocht in regio Rheden en Rozendaal

GEM. RHEDEN / ROZENDAAL – Incluzio Rheden is op zoek naar vrijwillige steunouder(s) die een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.