Home / Rheden-Regiobode / Nederlands Trombone Kwartet opent seizoen de Pinkenberg

Nederlands Trombone Kwartet opent seizoen de Pinkenberg

VELP – Het Nederlands Trombone kwartet opent samen met sopraan Janneke Schaareman op zondag 5 juli het seizoen van openluchttheater de Pinkenberg. Hoewel het er naar uit zag dat de programmering dit jaar in verband met de coronamaatregelen grotendeels in het water zou vallen, is het Cultuurbedrijf RIQQ toch gelukt een aantal voorstellingen te plannen.

De coronacrisis biedt het openluchttheater onverwacht vele mogelijkheden. Muziekverenigingen en koren houden repetities, Studio26 uit Velp rijkt de diploma’s aan de studenten uit en zelfs kerken weten de weg te vinden naar het theater. Vanaf 5 juli vinden er ook weer voorstellingen voor publiek plaats. Naast de traditionele kindervoorstellingen zijn enkele voorstellingen voor bredere publiek geprogrammeerd. Zo treedt Tim Knol op en zijn enkele ensembles van Phion te gast.

Op zondag 5 juli om 13.00 uur treedt het Nederlands Trombone Kwartet samen met zangeres Janneke Schaareman op. Zij zullen tijdens dit concert samen een aantal beroemde aria’s en liederen ten gehore brengen. Verder speelt het kwartet origineel werk en bewerkingen voor trombonekwartet waarin de veelzijdigheid van het instrument te horen is. De werken die gespeeld worden zijn onder meer van Mozart, Gershwin, Barber, Weill, Debussy en een suite uit de opera Carmen van Bizet.
In het najaar van 1986 besloten vier trombonestudenten van het Rotterdams Conservatorium om zich diepgaand te gaan bezig houden met het kamermuziekrepertoire voor hun instrument. De jonge trombonisten wonnen onder de naam Nederlands Trombonekwartet al spoedig de eerste prijs voor uitvoering van hedendaagse muziek op het Philip Jones Chamber Brass Festival te Barcs in Hongarije en daarmee veroverde het kwartet voorgoed zijn plaats in het veld van de Nederlandse kamermuziek. Er werden in de loop van de jaren vele succesvolle concerten gegeven in binnen-en buitenland en het kwartet was actief op verschillende terreinen. Zo kwamen radio-,cd-en dvd-producties tot stand, werkte men samen met instrumentale en vocale solisten en werd er een theaterproductie gerealiseerd. Ook speelde men samen met beiaard via de UKV. Het kwartet bestaat uit leden van Phion en het Radio Philharmonisch orkest.
Janneke Schaareman bezingt met veel bevlogenheid haar repertoire. Zo zong zij in oratoria zoals het Requiem van Duruflé en Mozart, Oratorio de Noël van SaintSaëns, de Elias van Mendelssohn en soleerde zij in de 3e en 2e symfonie van Mahler. Bij Opera Zuid debuteerde zij als Carmen en vertolkte zij de rol van Orlofsky. Ook zingt zij regelmatig in muziektheatervoorstellingen van onder meer Tryater en Kameroperahuis Zwolle.

Het concert begint om 13.00 uur. Kaarten zijn (alleen online) te koop via www.depinkenberg.nl en bezoekers wordt nadrukkelijk gevraagd de coronamaatregelen in acht te nemen.

Lees ook

Online ouderavond: opvoeden in de digitale wereld

DIEREN – De mediacoaches van de Bibliotheek Veluwezoom op maandag 10 en dinsdag 11 mei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.