Home / Nieuws / Insectenplantsoentje in Dieren

Insectenplantsoentje in Dieren

DIEREN – Aan de Eduard van Beinumlaan in Dieren ligt een stukje grond dat begin dit jaar van lelijk grasveldje omgevormd werd tot toekomstig insectenplantsoen, met als doel een bijdrage te leveren aan de instandhouding van vlinders, bijen en andere vliegende insecten. Op verzoek van omwonenden verleende de gemeente alle medewerking en leverde een mooie sortering planten die nuttig is voor insecten. Tot nu toe bleef de groei en de bloei als gevolg van de langdurige droogte nog wat achter, maar de inmiddels gevallen regen lijkt veel goed te maken. Het geheel staat er nog wat dunnetjes bij, maar de verwachting is dat de planten volgende lente een stuk voller zullen zijn met een aansluitende bloei van voor- tot najaar.
Niet alle soorten zijn opgekomen nadat ze in december in de grond werden gezet en het is nog even afwachten of er al dan niet nieuwe aanvulling nodig is.
“Het is wel jammer dat niet iedereen dit initiatief lijkt te kunnen waarderen gezien het feit dat er nog steeds een hond de gelegenheid gegeven wordt zijn forse drollen tussen de beplanting te deponeren”, meldt natuurliefhebber Tineke Heidenis.

Lees ook

Online ouderavond: opvoeden in de digitale wereld

DIEREN – De mediacoaches van de Bibliotheek Veluwezoom op maandag 10 en dinsdag 11 mei …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.