Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Verhoging minimumloon

Ik vind: Verhoging minimumloon

Honderdduizenden mensen zorgen ervoor dat onze samenleving blijft functioneren in moeilijke tijden, terwijl ze zelf rond moeten komen van minder dan 14 euro per uur. Zij hebben helaas de afgelopen jaren niets gevoeld van de economische groei. Mensen die het minimumloon verdienen profiteren niet mee. Sterker nog, hun inkomen is in de afgelopen 40 jaar 20 procent minder waard geworden! En dit terwijl de winsten van grote bedrijven groter en groter werden.
Dat er nu een economische crisis aan komt, is extra reden om hier iets aan te doen! Het risico is namelijk wederom dat de mensen met de lagere inkomens de crisis moeten betalen. Alle reden om juist nu te pleiten voor verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur. Daarom steun ik de landelijke campagne ‘voor 14’ die hierover momenteel loopt van de FNV en het burgerinitiatief de Goede Zaak.
Onlangs bleek uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat 1 op de 20 mensen in Nederland het moet doen met het minimumloon en dat aantal neemt toe. Met 9,54 per uur en zelfs fulltime werken kun je de eindjes niet aan elkaar knopen en ben je afhankelijk van allerlei toeslagen en bijstand. Dit is overleven en werkt schuldenproblematiek in de hand wanneer bv je wasmachine het begeeft. De afgelopen decennia is de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter geworden. We zien nu al dat die verschillen door de coronacrisis nog groter worden. Met een hoger minimumloon maken we de verdeling van de welvaart in Nederland weer een stukje eerlijker. Daarom heb ik gevraagd of de gemeente wil aandringen bij de landelijke regering om het minimumloon te verhogen naar 14 euro per uur. Maar helaas naast PvdA/GroenLinks steunden de andere partijen dit verzoek niet. Na het niet steunen van ons pleidooi tegen de huurverhoging, laat de gemeente wederom haar niet sociale gezicht zien. Steun de petitie op www.voor14.nl en laat je stem horen!

Nicole Hammink,
SP-raadslid Doesburg

Lees ook

Digitaal café Doesburg weer van start

DOESBURG – Het Digitaal Café Doesburg gaat maandag 10 mei weer van start. Dit is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.