Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Duurzaamheid

Ik vind: Duurzaamheid

Horizonvervuilende windmolens, landschapsvervuilende zonneparken. Hier in Nederland ligt een prachtig stelsel gaspijpleidingen netjes onder de grond weggewerkt. Hier pas in 2010 vernieuwd. Opdrachtgever was de Gasunie. Daarvoor werk aan pijpleidingen in Emmeloord en Eindhoven.
Wat heeft dat allemaal wel niet gekost? Ik snap de regering niet. Waarom nemen wij niet gewoon aardgas uit Rusland? Duitsland heeft daar geen moeite mee. Nordstream 2. Volgende land is Denemarken, dat heeft daar waarschijnlijk ook geen moeite mee.
Waarom importeren wij ook geen gas uit Rusland? Ik kan me voorstellen dat er geen gas meer moet komen uit Groningen. Of laat Nederland zich de wetten voorschrijven voor president Trump, die meent dat we te afhankelijk worden van Rusland? Wordt het weer ouderwets Rusland versus Amerika?
En dan nog even wat anders: waar komen de grondstoffen vandaan voor al die windmolens en zonnepanelen? Is dat allemaal zo duurzaam? Gaat dat een levenlang mee? Of belandt dat straks ook weer op de vuilnisbelt ergens in Afrika?

Ilonka Holtkamp
Doesburg

Lees ook

Spreekuur SP Hulpdienst in Doesburg

DOESBURG – Mensen die vragen of problemen hebben met bijvoorbeeld verhuurder, werkgever of uitkeringsinstantie kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.