Home / Brummen-Regiobode / ‘IJzervreters’ van Loenense kerken zaterdag weer in actie

‘IJzervreters’ van Loenense kerken zaterdag weer in actie

LOENEN – Net als elke laatste zaterdag van de maand, wordt er op zaterdag 25 juli weer oud ijzer ingezameld door de vrijwilligers van de beide Loenense kerken. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan oud ijzer worden gebracht op het terrein van het bouwbedrijf Derksen op de hoek van de Vrijenbergweg en Hoofdweg. Er kan van alle soorten metalen gebracht worden. Niet alleen oud ijzer, maar ook oude fietsen, kabels en nog veel meer wat men al zo lang in de schuur heeft bewaard.
De vorige maand zijn de ‘ijzervreters’, zoals de vrijwilligers zichzelf noemen, weer gestart na een korte gedwongen pauze door de coronamaatregelen. Het was duidelijk te merken dat menigeen de rustige tijd heeft benut om de schuren, zolders en kasten eens goed na te kijken en op te ruimen. De aanvoer was enorm. Van heinde en verre, velen kwamen van buiten Loenen, kwam men naar de inzamelingsplek (zie foto). De mannen hadden dan ook een recordhoeveel oud ijzer en andere metalen binnen gekregen. Ieder was blij van de overbodige spullen af te zijn en de mannen kregen zodoende een leuke aanvoer om een mooie opbrengst te krijgen.
Zaterdag 25 juli is dus de volgende gelegenheid om spullen te brengen. Wie niet zelf kan komen, of voor wie grootte of gewicht een probleem is, kan bellen naar Ap Kobussen, tel. 055-5051136 of Jan Nijhof, tel. 055 5051028. Zij komen het graag halen. De opbrengst komt ten goed aan de Protestantse kerk en de Rooms Katholieke parochie van Loenen.

Lees ook

Koor Spirit zoekt dirigent

KLARENBEEK – Dirigent Lida Linderhof gaat het Klarenbeekse kerkkoor Spirit verlaten. 25 jaar geleden begon …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.