Home / Doesburg-Regiobode / Gemeente steunt opstart peuteropvang in Drempt

Gemeente steunt opstart peuteropvang in Drempt

DREMPT – De gemeente Bronckhorst staat garant voor het opstarten van een peutergroep in Drempt aankomend schooljaar. Stichting Spelenderwijs gaat de peuteropvang verzorgen in het gebouw van basisschool De Klimtoren.

Sinds het verdwijnen van de peuteropvang in Drempt gaan minder kinderen in de omgeving naar de voorschoolse opvang. Vooral kinderen met een taal- en ontwikkelingsachterstand missen deze opvang. Basisschool de Klimtoren merkt dat sommige kinderen hierdoor minder goed aansluiten op het basisonderwijs. Stichting Spelenderwijs vindt dat peuteropvang daarom onmisbaar is.
De stichting denkt dat rendabele exploitatie op termijn mogelijk is, maar heeft wel ondersteuning nodig om op te starten. Subsidie kan echter alleen verstrekt worden op basis van daadwerkelijke aantal peuters. Deze peuterplaatsen zijn er momenteel nog niet, maar de verwachting is dat minimaal vier en mogelijk veel meer peuters hiervan gebruik gaan maken. Daarom vraagt de stichting de gemeente Bronckhorst nu vast om een garantstelling van subsidie voor acht peuters. Het bedrag van maximaal 46.080 euro, dat daarvoor nodig is, betaalt de gemeente uit het budget Achterstandenbeleid onderwijs van het Rijk.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.