woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeNieuwsGemeente en infrabedrijf aan de slag met dorpspark Rheden

Gemeente en infrabedrijf aan de slag met dorpspark Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden gaat samen met infrabedrijf NTP aan de slag met een deelproject van het masterplan Zuidflank, de groene zuidrand van het dorp Rheden. Vorige week ondertekenden Fred van Hooff, directeur NTP vestiging Zevenaar (links op de foto), en wethouder Ronald Haverkamp een bouwteamovereenkomst.

In het masterplan Zuidflank staan ideeën die zijn opgehaald bij eigenaren, verenigingen en inwoners voor het gebied dat loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse haven. Het projectgebied heeft verschillende elementen met onder andere sportvelden, een openluchtzwembad, de entree van het dorp Rheden vanaf de snelweg A348, direct aanwonenden en tot slot heeft het gebied ook een landelijk karakter.
De eerste veranderingen in de Zuidflank zijn inmiddels te zien. Zo is de boomgaard opgeknapt en toegankelijk gemaakt en zijn de werkzaamheden voor de natuurspeelplaats in volle gang. Het is de bedoeling dat de parkeerplaats bij de natuurspeelplaats eind dit jaar wordt verkleind om hier een fraaie toegang tot het dorpspark te maken.

Om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de Zuidflank, gaat de gemeente samen met NTP een landschappelijk totaalontwerp opstellen voor een nieuw dorpspark voor Rheden. Twee onderdelen van dit totaalontwerp worden daarna daadwerkelijk uitgevoerd. Dat zijn een representatieve en veilige dorpsentree ter hoogte van de Oranjeweg met de snelweg A348 en een recreatief pad door het hele gebied. Het ontwikkelen van het totaalontwerp gebeurt in overleg met alle partijen door het instellen van een klankbordgroep. Inwoners die mee willen doen met de klankbordgroep, kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 4 september 2020 via www.rheden.nl/zuidflank

Er wordt nu eerst gestart met het maken van totaalontwerp van het nieuwe dorpspark en eind dit jaar moet het ontwerp klaar zijn. In 2021 kunnen dan de werkzaamheden voor de dorpsentree en het recreatieve pad starten. De planning is dat deze werkzaamheden eind 2021 klaar zullen zijn.

Wethouder Ronald Haverkamp is blij dat de gemeente en NTP nu écht aan de gang gaan met de Zuidflank in Rheden. “Er is al veel en lang nagedacht en gesproken over wat hier aan de zuidrand zou kunnen komen. De eerste veranderingen zijn ook al zichtbaar met de komst van de natuurspeelplaats en de opgeknapte boomgaard. Maar nu gaan we, in overleg met eigenaren, verenigingen en inwoners het ommetje door de Zuidflank realiseren zodat iedereen een mooie wandeling door het hele gebied kan maken. Met de komst van een representatieve entree krijgt Rheden de toegang tot het dorp en de Posbank die het verdient.”

www.rheden.nl/zuidflank

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...