woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeRheden-RegiobodeEllecomse schrijfster Tamara Onos presenteert nieuwste boek Hoe zit dat nou?

Ellecomse schrijfster Tamara Onos presenteert nieuwste boek Hoe zit dat nou?

DIEREN – De Ellecomse schrijfster Tamara Onos presenteert dinsdag 7 juli haar nieuwste boek, getiteld ‘Hoe zit dat nou? Zin en onzin over alledaagse gevaren’. Een aantal onderwerpen en verhalen uit het populair-wetenschappelijke boek over het herkennen en negeren van alledaagse gevaren worden door drie experts en een voorlezer uitgelicht.

In haar boek gaat Onos in op alledaagse gevaren. Welke zijn onzin en welke niet, waar moet je je druk over maken en waarover vooral niet? Tijdens de presentatie, die plaatsvind in de bibliotheek in Dieren, leest voice-over-actrice Machteld van der Gaageen aantal korte luchtige stukken uit het boek voor.
Drie experts geven korte presentaties over onderwerpen die ook in het boek aan de orde komen. Fedor Gassner, bioloog en tekenexpert, vertelt over de teek, het kleine beestje dat volop rondspringt in onze leefomgeving. Milieujurist, campaigner en auteur Janneke Bazelmans gaat in op de vraag hoe we mensenrechtenschendingen door bedrijven in productieketens wereldwijd kunnen voorkomen. Johan Timmerman, epidemioloog en arbeidshygiënist, vertelt over de belangrijke functies van de huid, op factoren die de huid kunnen beschadigen en wat je kunt doen om dit te voorkomen.

De bijeenkomst ‘Hoe zit dat nou? Over de zin en onzin over alledaagse gevaren’ is dinsdag 7 juli van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Dieren. De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er maximaal 25 mensen worden ontvangen. Daarom biedt de bibliotheek de mogelijkheid om de bijeenkomst ook online te volgen, via een livestream. In beide gevallen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.
Het boek ‘Hoe zit dat nou? Zin en onzin over alledaagse gevaren’ wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers en is vanaf 7 juli verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels. Readshop Dieren is tijdens de bijeenkomst aanwezig, zodat bezoekers een exemplaar kunnen aanschaffen en dit kunnen laten signeren.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...