Home / Nieuws / Wethouder Ronald Haverkamp steekt horeca hart onder de riem

Wethouder Ronald Haverkamp steekt horeca hart onder de riem

VELP – Onlangs bracht Ronald Haverkamp, wethouder economische zaken, een bedrijfsbezoek aan Café d’Oranjeboom in Velp. De horecabranche is net als veel andere branches hard getroffen door de coronacrisis.

Horecaondernemers proberen zich op allerlei manieren staande te houden in deze moeilijke tijd, zo ook eigenaar Rob Pluim van d’Oranjeboom. Zijn zoon Jochem maakte een digitaal reserveringssysteem, waarmee klanten een plekje kunnen reserveren. “Dit reserveringssysteem is gratis en moet bijdragen aan een veilige situatie. Zonder reservering laten we niemand toe in het café,” aldus Rob Pluim. De interesse bij klanten is er, zo blijkt uit de vele reserveringen die ook al vóór de heropening op 1 juni binnenstroomden.
Ronald Haverkamp: “Ik ben voor de horecaondernemers blij dat ze sinds 1 juni, onder voorwaarden, weer open kunnen. Als gemeente hebben we ons proactief opgesteld als het gaat om het creëren van de maximale mogelijkheden voor deze ondernemers. Ik ben er trots op dat de ondernemers, ondanks de beperkingen, hun veerkracht laten zien en vol enthousiasme en creativiteit de draad weer oppakken!”
Haverkamp voegt een oproep toe: “Doe de boodschappen bij de lokale slager, bloemist en groentewinkel en ga ook vooral nu naar de horeca in de eigen omgeving. De lokale ondernemers kunnen uw steun in deze tijd heel goed gebruiken!”

Lees ook

Auto in de greppel in Spankeren

SPANKEREN – Donderdagavond 23 september is een auto in de greppel beland in Spankeren. Rond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.