Home / Rheden-Regiobode / Steunpunt Coronahulp wijzigt telefoontijden

Steunpunt Coronahulp wijzigt telefoontijden

GEM. RHEDEN / ROZENDAAL – Het Steunpunt Coronahulp wijzigt de telefoontijden. Nu de situatie langzaamaan wat went en de maatregelen versoepeld zijn, is er minder behoefte aan de extra ondersteuning die het steunpunt biedt.

Inwoners die extra ondersteuning kunnen gebruiken of deze juist willen bieden, kunnen vanaf maandag 8 juni op werkdagen tussen 09.30 en 12.00 uur bellen naar tel. 026 – 3707070. Het gaat om bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon het maken van een praatje .

Het Steunpunt Coronahulp was een initiatief van MVT, Stoer, NIO, de gemeenten Rheden en Rozendaal en Incluzio Uitvoering Oost (voorheen Radar Uitvoering Oost). Inmiddels hebben veel inwoners met een hulpvraag gebeld. Doordat ook veel inwoners hulp en ondersteuning aanboden, is het aantal mensen dat daadwerkelijk geholpen kon worden groot. Zij hielpen bij het ophalen van voedselpakketten, het doen van boodschappen en tuinonderhoud. Ook werd er op afstand samen gewandeld en werd vervoer geregeld. Mensen wisten het steunpunt ook te bereiken voor algemene informatie rondom de coronamaatregelen.

Lees ook

Volgend jaar Keti Koti in Rheden

GEM. RHEDEN – Op 1 juli wordt Keti Koti gevierd, een Surinaamse feestdag waarop de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.