Home / Rheden-Regiobode / Online alternatieven voor open dagen Helicon

Online alternatieven voor open dagen Helicon

VELP – Omdat de open dagen niet door kunnen gaan, bieden Helicon MBO Velp en Nijmegen in mei en juni online voorlichten aan voor jongeren die een studiekeuze willen maken voor het komend jaar. “Studiekiezers kunnen over een specifieke opleiding een presentatie volgen of een een-op-eengesprek voeren met één van onze docenten,” vertelt Arjen Jaarsma, directeur van beide mbo-scholen.

“Via videobellen vertellen docenten over de opleidingen die we bieden en beantwoorden ze alle vragen van de studiekiezer,” licht Jaarsma toe. “In de presentatie krijgen de deelnemers veel feitelijke informatie over een opleiding, in een een-op-eengesprek gaat het met name over de persoonlijke situatie van de studiekiezer. Door deze beide vormen aan te bieden, hopen we dat elke studiekiezer ook in deze tijd een goede keuze kan maken.”

Naast de voltijdopleidingen, biedt Helicon ook een aantal opleidingen waarbij je één dag per week naar school gaat: ideaal voor (jong)volwassenen die werken en leren willen combineren. De opleidingen Watermanagement, Bos- en natuurbeheer, Medewerker buitenruimte, Schaapherder en Boomverzorging / European Tree Worker zijn deeltijd in Velp te volgen. Studenten zijn één dag per week op school en gaan minimaal twee dagen per week aan de slag in het werkveld. “De klassen van deze opleidingen zijn een mix van carrièreswitchers, mensen die doorleren in hun vak en jongeren die zo snel mogelijk aan het werk willen,” vertelt Jaarsma. “In de vakgebieden Watermanagement, Hovenier en Boomverzorging is bovendien veel werk te vinden en is de kans op het vinden van een leerwerkplek groot.”

De wettelijk deadline voor het aanmelden voor een mbo-opleiding lag dit jaar op 1 mei. Mbo-scholen zijn inmiddels niet meer verplicht om iedere student aan te nemen, maar bij Helicon MBO Velp en Nijmegen is in de meeste klassen nog een aantal plaatsen beschikbaar. Bij Helicon MBO Velp is er bij iedere opleiding momenteel nog een enkele plek vrij. Jaarsma raadt studenten wel aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven. “Als je je snel aanmeldt ben je zeker van je plek en mis je niet de kennismaking met je klas en coach in juni. Zo kun je eind augustus meteen goed van start gaan.”

kennismaken.helicon.nl

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.