Home / Brummen-Regiobode / Nieuw initiatief tegen zwerfvuil: Eerbeek Schoon

Nieuw initiatief tegen zwerfvuil: Eerbeek Schoon

EERBEEK – Een groep vrijwilligers in Eerbeek heeft het plan opgevat om samen periodiek zwerfvuil op te gaan ruimen. Daarnaast wil de groep zich onder de naam Eerbeek Schoon gaan inzetten voor de biodiversiteit.

Hoewel Eerbeek niet aan zee ligt, komt ook het zwerfafval uit de regio uiteindelijk terecht in de plastic soep, verklaren de initiatiefnemers van Eerbeek Schoon. “Voor een deel tenminste. Het andere deel is voor die tijd al in de natuur terechtgekomen, doordat dieren plastic eten. Of doordat microdeeltje plastic in de bodem worden opgenomen. Dit is niet alleen problematisch voor het milieu, maar ook voor onze eigen gezondheid. De microdeeltjes komen in onze ecologische (voedsel)keten terecht en ook ons lichaam is daar niet tegen bestand.”

In Brummen is er al een vrijwilligersgroep, Brummen Zonder Zwerfvuil, die maandelijks zwerfvuil opruimt. Een voorbeeld voor Eerbeek Schoon: “Wij gaan acties houden om ook in Eerbeek de aandacht op dit probleem te vestigen en ook hier een soortgelijke groep te vormen. Naast zwerfvuil opruimen willen we ook kijken waar we kunnen bijdragen aan de biodiversiteit.”

Iedereen die wil komen helpen met zwerfvuil rapen, kan meedoen. Ook andere ideeën voor Eerbeek Schoon zijn welkom. Aanmelden kan via eerbeek_schoon@outlook.com of de facebookpagina van Eerbeek Schoon. Op zaterdag 27 juni wordt om 10.00 uur gestart met zwerfvuil rapen rond de Bhoele in Eerbeek. “Kom ons helpen en houdt Eerbeek Schoon!”

Lees ook

Ontmoetingen voor mensen met NAH van start in Eerbeek

EERBEEK – Mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kunnen elkaar vanaf 19 mei ontmoeten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.