Home / Alle-Regiobode / Nederlandse vakantieganger wil dit jaar naar Gelderland

Nederlandse vakantieganger wil dit jaar naar Gelderland

REGIO – Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis of gaat vakantie vieren in eigen land. De provincie Gelderland staat hoog op de wensenlijst van veel vakantiegangers. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd.

Maar liefst 44 procent van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19 procent dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22 procent van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15 procent is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Op de vraag waar men in Nederland graag vakantie zou vieren, noemt 11 procent van de ondervraagden Gelderland als gewenste bestemming. Met name 60-plussers geven aan het liefst naar Gelderland te komen.
Alleen vakantieprovincies Zeeland en Limburg blijken populairder onder Nederlanders, met respectievelijk 17 procent en 16 procent van de voorkeurstemmen. De provincies Utrecht en Flevoland blijken het minst populair met 2,7 en 2,3 procent.

Lees ook

Business & Shopping: Corbeek Tweewielers viert jubileum met E-bike Opstapdagen

DIEREN – Het is al weer 12,5 jaar geleden dat Michel Corbeek zijn eigen zaak …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.