Home / Doesburg-Regiobode / Meer Bewegen Voor Ouderen bij Unitas weer van start

Meer Bewegen Voor Ouderen bij Unitas weer van start

DOESBURG – De groepen Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO) van gymnastiekvereniging Unitas in Doesburg zijn weer begonnen. De deelnemers kunnen buiten terecht op het veld van korfbalvereniging Rivalen.

Het buiten sporten is even wennen, maar op deze manier kan er in ieder geval weer worden gesport. De deelnemers kunnen weer bijpraten en lekker bewegen, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar. Ouderen die ook eens mee willen sporten, kunnen kosteloos meedoen. Het sportveld is toegankelijk aan de zijde van het zwembad. Op dinsdag is er tussen 14.00 en 15.00 uur een groep voor alleen dames, op woensdag tussen 9.00 en 10.00 uur is er een groep voor dames en heren samen. Dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur is er een gemengde groep die lijnbal speelt. Dit is vergelijkbaar met volleybal, alleen wordt bij lijnbal gevangen en geworpen.

Meer Bewegen Voor Ouderen wordt gegeven door deskundige leiding. Bewegen houdt ouderen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het een leuke manier om in contact met anderen te komen, zegt Unitas. De lessen zijn gevarieerd met oefeningen afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers met als doel: plezier in bewegen, eigen inzet en motivatie. Samen bewegen stimuleert om te blijven deelnemen aan de wekelijkse bijeenkomsten.

www.unitasdoesburg.nl

Lees ook

Eerbeekse kermis in september

EERBEEK – Oranjevereniging Eerbeek heeft goed nieuws. Van 9 tot en met 12 september wordt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.